DNB waarschuwt voor vastgoedcrisis

03-01-2012


NOS Journaal; DNB waarschuwt voor vastgoedcrisis

Lege kantoorgebouwen en winkelpanden ofwel ongebruikt vastgoed. Banken hebben dat vastgoed vaak voor veel te hoge bedragen in hun boekhouding staan. De Nederlandsche Bank waarschuwt, dat de overwaardering kan leiden tot een nieuwe financiële crisis.

 


Een Vandaag; DNB waarschuwt voor vastgoedcrisis

Een harde waarschuwing van De Nederlandsche Bank vandaag: de kantorenmarkt kan gaan zorgen voor een nieuwe grote financiële crisis. Leegstaande kantoren staan voor veel te hoge bedragen in de boeken bij hun eigenaren en een oplossing voor de leegstand lijkt niet in zicht. Toezichthouder Sijbrand van DNB wil snel juiste waarderingen anders kan de financiële sector opnieuw gedestabiliseerd worden.

En deze oproep vindt weerklank. Hugo Priemus, Hoogleraar ruimtelijke ordening in Delft pleit in EenVandaag voor een bouwstop voor kantoren voor het grootste deel van het land. Ieder nieuw kantoor zorgt alleen maar voor meer leegstand en we moeten nu door de zure appel heen om dit steeds urgenter wordende probleem op te lossen. Maar waarom staan die kantoren voor zoveel geld in de boeken? Wat is de oplossing?

 

sitestat << Vorig artikel Terug naar portal Volgend artikel >>