TCN ontwikkelt en groeit in 2011

TCN ontwikkelt en groeit in 2011

TCN verwacht in 2011 te starten met de projectontwikkeling in Hengelo en Almere.

In Hengelo betreft het een uitbreiding van het eerder door TCN ontwikkelde Retail Park Plein Westermaat. In Almere is het een grootschalige ontwikkeling (winkels en wonen) in samenwerking met een bekende bouwonderneming. Voor 2011 staat ook een grote uitbreiding van de data center activiteiten gepland.

In 2010 is al gestart met de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van TenneT. Op de locatie waar TenneT gevestigd wordt op Arnhems Buiten was NRG gevestigd. Voor NRG wordt, elders op Arnhems Buiten, nieuwbouw gerealiseerd waarna de huidige bebouwing plaats zal maken voor TenneT. TCN onderstreept hiermee haar opvatting over verduurzaming van haar bezit, deels door vervanging deels door herontwikkeling. De start van de nieuwbouw van TenneT vindt in 2011 plaats. TCN voorziet een groei van haar ontwikkelportefeuille tot meer dan € 200 miljoen voor de komende jaren. Ontwikkeling zal daarmee in de komende jaren weer een belangrijke bijdrage aan het resultaat leveren.

In 2011 is wederom een groei in het verhuurmetrage begroot van circa 50.000 m2 (in 2009/2010 circa 75.000 m2 per jaar). De groothandelscentra (Home Trade Center te Nieuwegein, Brandboxx Sports Business Center te Leusden en Brandboxx Almere te Almere) zien de groei in verhuurde meters in 2010 continueren. Maar ook in het Media Park en in onze Datacenters zijn de verhuurverwachtingen in 2011 groter dan de afgelopen 2 jaar. Hieruit blijkt het succes van de thematische aanpak van haar projecten. Door zich op specifieke doelgroepen te richten, gebruik te maken van de kansen die het huidige aanbod van betaalbaar vastgoed biedt en het hoofdaccent te leggen op de transformatie van bestaande gebouwen en binnenstedelijke locaties, kunnen relatief hoge rendementen gehaald worden.

In 2011 voorzien we een verkoop van circa € 30 miljoen aan projecten. Vooral buitenlandse projecten en projecten zonder verdere waardeontwikkelingpotentie. TCN concentreert zich in haar strategie op haar rol als ontwikkelaar en minder als passief belegger.

TCN heeft meer dan circa € 550 miljoen in eigendom. Dit zal doorgroeien tot bijna € 700 miljoen in 3 jaar. Door efficiënte bedrijfsvoering en verhuur verwachten we een stabiel resultaat in de komende jaren. Alle ontwikkel- en beheeractiviteiten zullen in 2011 leiden tot een verdere winstgroei tot meer dan € 10.0 miljoen.