Eerste paal Community College Zuidas

Eerste paal Community College aan Zuidas

Donderdagmiddag 18 maart jl. is met het slaan van de eerste paal het startsein gegeven voor de bouw van het ROCvA Community College. Een multifunctioneel gebouw waarin onderwijs, praktijk en de buurt elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

Community College
Het Community College is een initiatief van het ROC van Amsterdam (ROCvA). Door in het gebouw buurtfuncties en ondernemingen te vestigen die intensief samenwerken met het onderwijs, worden theorie en praktijk goed op elkaar afgestemd en komen mbo-studenten actief met de maatschappij in aanraking.

Het Community College wordt ingevuld met ca 21.000 m2 opleidingen en ca 9.000 m2 commerciële voorzieningen in de plint, alsmede een parkeergarage voor ca. 167 auto’s. TCN is risicodragend ontwikkelaar van het geheel. De commerciële voorzieningen worden een belegging van Green Real Estate.

Meer informatie over de nieuwbouw aan Kop Zuidas is te vinden op www.rocva.nl/nieuwbouw

TCN
TCN is een vernieuwend vastgoedbedrijf en ontwikkelt en exploiteert innovatieve vastgoedconcepten. TCN heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Spanje. Daarnaast is TCN actief in Oostenrijk. De vastgoedonderneming is gestart in 1994 en kent een onconventionele aanpak van complexe vastgoedprojecten. Geïntegreerd projectmanagement zorgt voor waardecreatie vanaf de conceptontwikkelingsfase tot en met het vastgoedbeheer. TCN wordt gevormd en gemaakt door 175 medewerkers.

ROC van Amsterdam
Het ROC van Amsterdam (ROCvA) wil een podium voor talent zijn, omdat we geloven dat iedereen talent heeft. Wij willen dat talent ontwikkelen en helpen onze leerlingen en volwassen studenten de basis te leggen voor werk, een vervolgopleiding en een goede plek in de samenleving. Hiervoor werken we nauw samen met een groot aantal bedrijven, instellingen en ondernemers, zoals Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Johan Cruyff College voor topsporters. De Frank Sanders Akademie is één van de bijzondere onderdelen van het ROCvA, gespecialiseerd in musicalonderwijs. In het nieuwe ROCvA Community College komen opleidingen op het gebied van Zakelijke Dienstverlening & ICT, Sport, Media, Reclame, Kunst & Cultuur, Mode & Uiterlijke Verzorging en Vmbo Horeca.
Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc’s die ons land telt en heeft vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Het ROCvA werkt nauw samen met ROC Flevoland.