Mediapark kan gaan uitbreiden

Media Park kan gaan uitbreiden

TCN, NOS, NPO en de gemeente Hilversum hebben woensdagmiddag een overeenkomst ondertekend over uitbreiding en verbetering van het Media Park. De afspraken hebben betrekking op nieuwbouw, infrastructuur en parkeren, mobiliteit, veiligheid en milieu.

Afgesproken is onder meer dat de gemeente vaart zet achter de wijziging van het bestemmingsplan. Dit maakt een 'verdichting' van het bedrijventerrein mogelijk. Oftewel circa 150.000 vierkante meter extra vloeroppervlak voor de huisvesting van 'met name audiovisuele en multimediabedrijven'. Dit exclusief nieuwbouw in plaats van nog te slopen panden van TCN, NOS en Nederlandse Publieke Omroep.

TCN, de grootste grondeigenaar, wil vier 'beeldbepalende' gebouwen (werknamen Entree, Portier, Spil en Mediatoren) neerzetten. Afgesproken is dat het ontwerp aan de gemeentelijke stedenbouwkundige en de welstandscommissie worden voorgelegd. Dit geldt ook voor de herinrichting van de buitenruimte. En dan met name voor de facelift van de Mediaboulevard, Studioboulevard, Middenweg en Pixel Plaza.
Die 'Middenweg' krijgt een betere uitstraling. Van de geplande opknapbeurt moet iedereen beter worden: automobilisten, buschauffeurs, voetgangers en fietsers. Aan het parkeren op het Media Park wordt extra aandacht geschonken. Zo is afgesproken dat het totale aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Verder gaan TCN, NOS en NPO op korte termijn concrete afspraken maken over 'mobiliteitsmanagement', het stimuleren van werknemers en bezoekers om niet met de auto naar het mediapark te komen.

Ook over details is een akkoord bereikt. Zo wordt de 'interne naam' Middenweg vervangen door een officiële straatnaam. Dit om verwarring met de bestaande weg met dezelfde naam in Hilversum te voorkomen.
Afspraken zijn ook gemaakt over de waterhuishouding, bluswatervoorziening, duurzaamheid en energiebeheer.

Beveiliging
Belangrijk punt van aandacht is, ten slotte, de fysieke beveiliging. Het Media Park is immers door de rijksoverheid aangemerkt als 'veiligheidsrisicogebied'. Gekeken wordt met name naar verbetering en uitbreiding van de afscheiding (hekken, hagen en waterpartijen) tussen het Media Park en de omgeving, en tussen het vrij toegankelijke en 'besloten' deel van het bedrijventerrein.