TCN certificeert Data Hotels

TCN certificeert Data Hotels

In een kort tijdbestek van amper vier maanden is TCN erin geslaagd haar Data Hotels door Kema Quality te certificeren conform de strenge norm voor informatiebeveiliging, de ISO 27001. De certificering maakt het mogelijk veeleisende partijen te huisvesten en biedt de zekerheid van een professioneel data hotel.

Slechts weinig partijen voldoen officieel aan deze eisen voor informatiebeveiliging. De certificering van de Data Hotels is erop gericht bedrijfsrisico’s te minimaliseren op het gebied van de processen, informatiesystemen en de informatie ter ondersteuning van zowel de energievoorziening en de koeling, als de brandpreventie en fysieke beveiliging. Door een dedicated team en een heldere definiëring van de scope is in een kort tijdsbestek de certificering gerealiseerd.

Data hotels
TCN levert als eigenaar hoogwaardige gebruiksklare ruimten voor computerapparatuur en garandeert daarbij stroom, koeling en beveiliging. Door ontwerp, bouw en exploitatie in eigen beheer te houden kan TCN de laagste prijs garanderen. Richard Kaak van TCN licht het concept toe: “Dit concept is uniek in de intransparante data centermarkt door het verschil in aanbod. TCN biedt potentiële klanten de mogelijkheid om vrijblijvend offertes van andere aanbieders te beoordelen en garandeert daarbij met een beter financieel voorstel te komen.”

Innovatief
Net als in haar andere projecten tracht TCN vooruitstrevend te handelen in haar Data Hotels. Voorbeeld hiervan zijn de energie efficiëntie afspraken die zij als eerste data center partij heeft gemaakt door ondertekening van de MeerJarenAfspraak 3 (MJA3). Met trots meldt TCN dat alle energie efficiëntieplannen zijn goedgekeurd en dat TCN hiermee de eerste data center partij is die dit heeft bereikt.

Telehouse Groningen
Eerder dit jaar werd het Data Hotel Telehouse Groningen heropend na een grondige renovatie. Inmiddels is een deel van het Data Hotel alweer in gebruik genomen bij ICT-bedrijven, zorgpartijen en overheden. Met een totale omvang van 10.000 m² en 15 MW vermogen behoort dit Data Hotel al jaren tot de grootste van Nederland.

/dms/tcn/polaroids/landscape/tcn-certificeert-data-hotels