TCN start 2011 positief

TCN start 2011 positief

TCN is het jaar goed gestart. Na een positief resultaat over 2010 laten de eerste maanden van 2011 een veelbelovende trend zien.

Na twee magere jaren heeft TCN in 2010 de weg omhoog weer gevonden. Dat jaar werd afgesloten met een positief netto resultaat van circa € 13 miljoen. Deze positieve trend is in de eerste maanden van 2011 voortgezet, met een positief netto resultaat van circa € 2 miljoen. De ontwikkeling van de operationele cash flow blijft echter ook in 2011 nog achter.

Ook de verhuur laat een positieve trend zien ten opzichte van voorgaande jaren, met transacties op het Mediapark in Hilversum waar RTL een huurovereenkomst tekende voor 20.000 m2 voor 10 jaar en UBF ook ruim 10.000 m2 aanhuurde. Op Arnhems Buiten en TCN’s groothandelcentra werden diverse huurtransacties overeengekomen. In totaal is in het eerste kwartaal ruim 45.000 m2 verhuurd.

2011 wordt een druk jaar voor TCN. In april is TCN gestart met de volgende fase in de herontwikkeling van de Spaanse Kubus. Dit gebouw van ongeveer 50.000 m2 zal worden herontwikkeld tot een flexibel kantoor concept (Atoomclub) en Data Hotel . Ook starten dit jaar vier nieuwbouwprojecten. Om te beginnen start rond de zomer de bouw van Retail Park Almere Poort, een retailontwikkeling van ca. 38.000 m2 (met partner Dura Vermeer Ontwikkeling). In deze periode start ook de nieuwbouw van het nieuwe hoofdkwartier van TenneT op Arnhems Buiten en van Retail Park Plein Westermaat fase III (met partner VKWS), een uitbreiding van de bestaande retail ontwikkeling in Hengelo met ruim 20.000 m2. Op het Media park Hilversum is de bouw van het UBF kantoor gestart.

Om al deze nieuwe ontwikkelingen te ondersteunen is het TCN team uitgebreid met een aantal nieuwe medewerkers. Deze nieuwe mensen houden zich vooral bezig met de ondersteuning van nieuwe en bestaande projecten op het gebied van marketing, concept ontwikkeling en project ontwikkeling en management. Ook het Data Hotels team is in de afgelopen maanden uitgebreid.

TCN
TCN is vanaf 1994 actief als de dappere en speelse hond van het Europees vastgoed. Door onze flexibele benadering zijn we, ook in de huidige markt, steeds in staat verrassende plekken te bedenken, te maken en vooral te onderhouden.

TCN transformeert bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Wij doen dat op basis van co-creatie met gespecialiseerde partners. Door de integrale benadering van onze projecten, namelijk conceptontwikkeling, realisatie, beleggen en het managen van projecten, zijn wij langdurig betrokken bij onze projecten.

TCN wordt gevormd en gemaakt door 175 medewerkers en heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Oostenrijk.