TCN 100% eigenaar Brandboxx Salzburg en Brandboxx Hannover

TCN 100% eigenaar van Brandboxx Salzburg en Brandboxx Hannover

Sinds enkele jaren was TCN al deels eigenaar van deze 40.000 m2 (Salzburg) en 20.000 m2 (Hannover) tellende trade marts in sport, mode en schoenen, maar per 27 juni jl. heeft TCN ook de resterende aandelen in Brandboxx Salzburg en Brandboxx Hannover overgenomen van voormalig equity partner CVI.

Brandboxx Salzburg is het grootste en toonaangevende inkoop- en informatiecentrum voor de vakhandel in Oostenrijk en biedt permanente showroomruimte aan zo’n 400 merken waaronder Nike, adidas, ’S Oliver, Geox, Gerry Weber, Betty Barclay, Converse, Asics en Puma. Daarnaast beschikt het centrum over een Events & Exhibition center van 6.000 m² waar jaarlijks vele vakbeurzen, corporate events en consumentgerichte beurzen georganiseerd worden. Er zijn momenteel 30 mensen werkzaam voor Brandboxx Salzburg.

Brandboxx Hannover heeft zich, onder de vlag van TCN, de afgelopen jaren gepositioneerd als hét toonaangevende inkoopcentrum voor met name de schoenenvakhandel voor Noord-Duitsland. Ook op het gebied van mode en sport is het aanbod uitgebreid. Voornaamste huurders zijn Geox, Ecco, Street One, Jack Wolfskin en Asics.

De acquisities passen volledig in TCN’s ambitie een internationaal netwerk van trade marts op te bouwen. TCN voert inmiddels al de scepter over Brandboxx Almere, Brandboxx Leusden, Home Trade Center Nieuwegein en Brandboxx Hannover. Daarnaast is TCN managing en/of leasing partner van Barcelona Moda Centre, MGC Wien en sinds 1 januari 2011 Düsseldorf Fashion House. In totaal beslaat het netwerk inmiddels 250.000 m² met ruim 1.000 huurcontracten met leveranciers uit de mode, sport, schoenen en interieur branche.

De financiering van de acquisitie is mede tot stand gekomen door Raiffeisen Verband Salzburg.

Brandboxx network
Brandboxx Salzburg en Brandboxx Hannover zijn onderdeel van een netwerk van internationale trade marts met focus op fashion, sport en schoenen. Alle centra zijn verenigd door hun samenwerking met TCN, een projectontwikkelaar met jarenlange ontwikkelings- en managementervaring op het gebied van trade marts.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Mark Zwinkels, T +31(0)6 29014305, E mark.zwinkels@tcnpp.com.