Startsein bouw nieuw hoofdkantoor TenneT op Arnhems Buiten

Startsein bouw nieuw hoofdkantoor TenneT op Arnhems Buiten

Vandaag wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van TenneT: het Mariëndaal Centre of Excellence op businesspark Arnhems Buiten. Het innovatieve en eigentijdse pand is ontwikkeld en wordt gerealiseerd door de ontwikkelingscombinatie BGB (samenwerking tussen BAM Utiliteitsbouw, Giesbers Gebiedsontwikkeling en TCN) en wordt door TenneT gehuurd om de groei van de organisatie te kunnen opvangen.

De gemeente Arnhem heeft een belangrijke rol gespeeld in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor TenneT, ook om de werkgelegenheid in de regio te waarborgen. Uiteindelijk is gekozen voor Arnhems Buiten, de locatie waar TenneT nu ook al gevestigd is. TenneT en ontwikkelcombinatie BGB tekenden daartoe in 2009, in het bijzijn van Burgemeester Krikke, een 15-jarige huurovereenkomst voor dit innovatieve en eigentijdse pand. Het startsein voor de bouw wordt gegeven door de wethouder van Cultuur, Werken en Recreatie van Arnhem, Michiel van Wessem, en de CEO van TenneT Mel Kroon.

Groei TenneT
Met de overname van de regionale netbedrijven in 2008 en het Duitse Transpower in 2009, alsook de toename van nationale en internationale infrastructurele projecten, is TenneT fors gegroeid. Van 400 medewerkers in 2007, naar ruim 1.700 medewerkers op dit moment, waarvan zo'n 1.000 in Nederland. Om de groei van de organisatie goed en efficiënt op te vangen, gaat TenneT in 2013 verhuizen van de huidige drie panden op Arnhems Buiten, naar 1 nieuw hoofdkantoor op Arnhems Buiten. Met het betrekken van het Mariëndaal Centre of Excellence krijgt TenneT een stimulerende en gezonde werkomgeving.

Mariëndaal Centre of Excellence
Het Mariëndaal Centre of Excellence telt circa 24.000 vierkante meter vloeroppervlak. Er zijn vier ruime kantoorverdiepingen, met mogelijkheden voor verschillende kantoorconcepten. Het Mariëndaal Centre of Excellence is compact en carrévormig. De overwegend glazen begane grond volgt het natuurlijke reliëf van het landschap. In het Mariëndaal Centre of Excellence zitten allerlei duurzame maatregelen verwerkt. Zo wordt er onder andere energiezuinige verlichting, een Warmte Koude Opslag toegepast en wordt het sloopafval van de voormalige opstallen hergebruikt.

TenneT zal naar verwachting medio 2013 het nieuwe pand betrekken.

Over TenneT
TenneT is de eerste grensoverschrijdende netbeheerder van Europa. Met ongeveer 20.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen, 35 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland, en 1700 werknemers behoren we tot de 5 grootste elektriciteitstransporteurs in Europa. TenneT richt zich op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt en de integratie van duurzame energie.

Over BGB en Arnhems Buiten
BGB is een samenwerkingsverband tussen BAM, Giesbers en TCN BGB ontwikkelt en realiseert nieuwbouw op het businesspark Arnhems Buiten. De ontwikkeling van het MCE is één van de eerste ontwikkelingen met als doel het Arnhems Buiten te transformeren naar een modern, gemengd businesspark met een groen en duurzaam karakter. De nadruk ligt op de ontwikkeling van het Arnhems Buiten als een van de belangrijkste Energie, Milieu en Techniek-clusters (EMT) in Nederland. Het merendeel van de huurders op het park is reeds werkzaam in de EMT. TCN is eigenaar van Arnhems Buiten.

/dms/arnhemsbuiten/polaroids/landscape/GRA001_-_GroupA_-_TenneT_hoofdkantoor_07_kozijn
/dms/arnhemsbuiten/polaroids/landscape/GRA001_-_GroupA_-_TenneT_hoofdkantoor_binnentuin
/dms/arnhemsbuiten/polaroids/landscape/GRA001_-_GroupA_-_TenneT_hoofdkantoor_binnentuin_correctie
/dms/arnhemsbuiten/polaroids/landscape/GRA001_-_GroupA_-_TenneT_hoofdkantoor_0004