TCN ontwikkelt toekomstperspectief voor Merwestein

TCN ontwikkelt toekomstperspectief voor Merwestein

TCN gaat in opdracht van gemeente Nieuwegein een toekomstperspectief ontwikkelen voor de wijk Merwestein. Merwestein werd dit jaar aangewezen als één van de drie experimenteergebieden voor de aanpak kantorenleegstand. De wijk kampt namelijk al jaren met een slecht imago onder bewoners, kantoorgebruikers en bezoekers. De leegstand op kantoorgebied is er hoog: 35%, waarvan 75% zelfs langer dan drie jaar. Daarmee bevindt Nieuwegein zich in de top 10 van Nederlandse gemeenten met de hoogste leegstand. Een integrale toekomstvisie moet een oplossing bieden voor deze structurele problemen.

Merwestein is volgens de gemeente namelijk ook een wijk met kansen. De wijk ligt centraal in de stad, direct naast het centrum van Nieuwegein. Het is een diverse wijk waar mensen wonen, werken, sporten en naar school gaan. Het toekomstperspectief zal vooral worden ingezet om een beeld te geven van de toekomst en moet bijdragen aan de identiteit en het imago van de wijk.

Gemeente Nieuwegein heeft voor TCN gekozen vanwege hun ervaring op het gebied van gebiedstransformaties, hun creativiteit en ervaring met het verbeteren van identiteit en imago door middel van communicatie en branding. TCN verricht regelmatig advieswerkzaamheden rond leegstandsvraagstukken, gebiedstransformaties en de positionering van gebouwen en gebieden om verhuur en verkoop te verbeteren.

TCN
TCN is vanaf 1994 actief als de dappere en speelse hond van het Europees vastgoed. Door onze flexibele benadering zijn we, ook in de huidige markt, steeds in staat verrassende plekken te bedenken, te maken en vooral te onderhouden.

TCN transformeert bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Wij doen dat op basis van co-creatie met gespecialiseerde partners. Door de integrale benadering van onze projecten, namelijk conceptontwikkeling, realisatie, beleggen en het managen van projecten, zijn wij langdurig betrokken bij onze projecten.

TCN wordt gevormd en gemaakt door 200 medewerkers en heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk en Rusland.