May16, 2012

Flowamsterdam Kop van Zuidas opgeleverd

TCN levert nieuwe ROC gebouw in Amsterdam (35.000m2) op

Flowamsterdam, een door TCN ontwikkelde leer- en werkomgeving op een toplocatie recht tegenover de RAI is begin mei opgeleverd aan het ROC van Amsterdam en aan belegger GREEN Real Estate. In dit gebouw zullen de 16 mbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam nauw gaan samenwerken met de bedrijven en instellingen die zich op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw gaan vestigen. De totale omvang van het gebouw bedraagt 35.000 m², waarvan 9.000 m² commerciële ruimten en 21.000 m² MBO onderwijsfaciliteiten.

In het gebouw zullen onder andere een supermarkt, fitnesscentrum en restaurant gevestigd worden. De eerste ondernemers openen al voor de zomer hun deuren. De ROC opleidingen zullen gefaseerd hun intrek hebben, de eerste opleiding zal in mei 2012 haar intrede doen.

Het ROC van Amsterdam is op dit moment met 35.000 leerlingen al één van de grootste ‘leveranciers’ van MBO-professionals in de regio en wil met het nieuwe community college concept, MBO College Zuid, in Flowamsterdam een nieuwe kwaliteitsslag maken.

Belangrijk aan het gebouw is dat het de ontmoeting tussen onderwijs en bedrijfsleven faciliteert. Dit bevordert de kwaliteit van het onderwijs, omdat de twee functies met elkaar geïntegreerd zijn. Zo ontstaat hier een uniek 21e eeuws leer- werkconcept en met recht een podium voor talent. Commerciële partijen die zich op deze plek vestigen committeren zich daarom aan een lange termijnrelatie met het ROC. Dat levert voor alle partijen een enorme meerwaarde op.

Flowamsterdam is gebouwd op een prominente plek tegenover de RAI. Het gebouw bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn. Het schoolgedeelte van het gebouw omvat onder andere lesruimten, ateliers en praktijkruimten, sportzalen en een grote aula. Op de begane grond en de eerste verdieping bevinden zich diverse commerciële huurders.

Eind 2012 start TCN voor het ROC van Amsterdam met de realisatie van een tweede community college. De omvang van dit gebouw bedraagt 9.000 m², waarvan 7.000 m² VMBO onderwijsfaciliteiten en 2.000 m² commerciële ruimten.

« Back to news