News Dutch

Newsroom 2012

RSS
Nov 27, 2012

TCN UROP SE en TCN Assets B.V. in faillissement

Op vrijdag 23 november jl. heeft rechtbank Utrecht het faillissement uitgesproken van TCN UROP SE. Vervolgens is op maandag 26 november jl. ook het faillissement van TCN Assets B.V. uitgesproken. TCN Media Park B.V., de organisatie die het management van het Media Park in Hilversum verzorgt, is op vrijdag 23 november jl. door rechtbank Amsterdam failliet verklaard. Mr. J. Westerhof van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen en Mr. A. van der Schee van Van Benthem & Keulen Advocaten & Notariaat zijn vorige maand al benoemd tot bewindvoerders in de surseance van betaling van TCN UROP SE en Brandboxx Almere B.V.

Nov 19, 2012

Brandboxx Hannover in faillissement

Op maandag 19 november 2012 heeft de rechtbank Utrecht Brandboxx Ventures Hannover B.V. failliet verklaard. Het faillissement is, na een zorgvuldige analyse, aangevraagd door het bestuur van Brandboxx Ventures Hannover B.V. in overleg met de bewindvoerders die eerder deze maand voor TCN UROP SE werden aangesteld, Mr. J. Westerhof van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen en Mr. A. van der Schee van Van Benthem & Keulen Advocaten & Notariaat.

Nov 19, 2012

TCN Assets B.V. in surseance van betaling

Vandaag heeft de rechtbank Utrecht surseance van betaling verleend aan TCN Assets B.V. Ook is het faillissement uitgesproken van een aantal werkmaatschappijen dat een negatieve bijdrage leverde aan de onderneming. Bewindvoerders voor TCN Assets B.V. zijn Mr. J. Westerhof van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen en Mr. A. van der Schee van Van Benthem & Keulen Advocaten & Notariaat. Zij werden vorige maand al aangesteld als bewindvoerders voor TCN UROP SE toen de rechtbank hieraan surseance van betaling verleende.

Nov 7, 2012

TCN verhuurt 600 m² kantoor- en logistieke ruimte aan DSV

Een van de gebouwen van de voormalige Rijks Luchtvaart School op het voorterrein van Groningen Airport Eelde, sinds 2003 in bezit van TCN Groningen, is de afgelopen maanden herontwikkeld. Het gebouw (oorspronkelijk een gymnastieklokaal) is herontwikkeld tot 400 m² kantoorruimte en 200 m² logistieke ruimte, en zal de komende zeven jaar worden gehuurd door DSV Air & Sea B.V. TCN Groningen heeft voor de realisatie en financiering van deze herontwikkeling samengewerkt met Rijkens Staal- en Systeembouw uit Leek.

Nov 7, 2012

TCN verhuurt ruim 1.100 m² kantoorruimte op Zernike Science Park te Groningen

TCN Groningen heeft recent twee huurovereenkomsten gesloten op het Zernike Science Park te Groningen. Op het Zernike Science Park heeft TCN Groningen de gehele tweede verdieping van het pand De Mudden 10 – 12 - 14 (ter grootte van 575 m²) verhuurd aan Invivast BV. Ook huurt Transcom sinds 1 november de gehele begane grond (ter grootte van 550 m²) van ditzelfde pand.

Nov 5, 2012

Brandboxx Almere in faillissement

Op vrijdag 2 november 2012 heeft de rechtbank Utrecht Brandboxx Almere B.V., na een korte periode van surseance, failliet verklaard. Het faillissement is, na een zorgvuldige analyse, aangevraagd door het bestuur van Brandboxx Almere in overleg met de bewindvoerders die vorige week werden aangesteld.

Oct 30, 2012

TCN UROP SE en Brandboxx Almere in surseance van betaling

Vandaag heeft de rechtbank Utrecht surseance van betaling verleend aan TCN UROP SE en Brandboxx Almere B.V. Eerder deze maand heeft B&S Modecentrum Almere II C.V. het faillissement van zowel Brandboxx Almere B.V. als moedermaatschappij TCN UROP SE aangevraagd, vanwege een geschil over de financiële huurverplichtingen voor Brandboxx Almere B.V voor het project Brandboxx Almere.

Oct 5, 2012

Arnhems Buiten meest onderscheidende bedrijventerrein van Nederland

Arnhems Buiten mag zich een jaar lang het meest onderscheidende bedrijventerrein van Nederland noemen. Dat is woensdagmiddag 3 oktober bekendgemaakt in Venlo. ABC Westland won de race voor de ‘Award Beste Bedrijventerrein 2012’, Arnhems Buiten zegevierde in de categorie ‘Onderscheidend vermogen’.
 

Oct 5, 2012

Centrum voor slimme energienetten geopend in elektriciteitsstad Arnhem

Centrum voor slimme energienetten geopend in elektriciteitsstad Arnhem

Energiekennisbedrijf DNV KEMA, regionaal netbeheerder Liander, landelijk netbeheerder TenneT en projectontwikkelaar TCN hebben vandaag het smart grid inspiratie- en demonstratiecentrum Watt connects geopend. Watt connects heeft als doel om bedrijven, overheden en kennisinstellingen interactief kennis te laten maken met intelligente energienetten – ook smart grids genoemd – en deze partijen in een inspirerende omgeving met elkaar te verbinden.

Oct 5, 2012

Hollandsehanden verlengt huurcontract op thuisbasis

Hollandsehanden verlengt huurcontract op thuisbasis

TCN heeft met het decorbouwbedrijf HollandseHanden overeenstemming bereikt over een verlenging van het huidige huurcontract. Het contract betreft 16.147 m2 met kantoren, werkplaatsen en opslagruimte op het Media Park in Hilversum.

HollandseHanden is gevestigd in het Decorcentrum, van oudsher de thuisbasis van het bedrijf, omdat dit pand centraal gelegen is tussen de tv-studio’s, voorzien van een eigen laad/losperron en met een uniek rekwisietenmagazijn.

Sep 5, 2012

BK studenten onderzoeken transformatie Arnhems Buiten

Op 4 oktober 2012 presenteren twintig master studenten van de faculteit Bouwkunde hun visie en ontwerp voor een mogelijke transformatie van een aantal gebouwen op business park Arnhems Buiten. Daarna start een openbaar debat over de toekomst van de gebouwen met o.a. de studenten, Rudy Stroink (oprichter TCN) en Jo Coenen (architect en hoogleraar Restauratie, TU Delft).

Sep 4, 2012

Wazzup verhuist naar Energy Club op Arnhems Buiten

Vanaf 1 oktober huurt Wazzup 350 m² kantoorruimte in de Energy Club op Arnhems Buiten. Wazzup zal zich vanaf 1 oktober vestigen in de Energy Club. Eerder huurde Greenspread al tien werkplekken in de Energy Club. De Energy Club opent officieel op 5 oktober aanstaande haar deuren. Wazzup ontwikkelt SaaS software voor de makelaardij. Wazzup bestaat uit Venum (CRM voor makelaars) en Housenet (websites voor de makelaardij).

Aug 14, 2012

Arnhemse energie naar de beurs

De gemeente en de bedrijventerreinen Arnhems Buiten en IPKW gaan aan de slag om Arnhem als energiestad buiten de regio bekender te maken en nieuwe bedrijven en instellingen naar de stad te halen. Dit doen zij met de slogan ‘Your business powered by energy made in [Arnhem]’. Als eerste activiteit zullen de partijen Arnhem gezamenlijk gaan promoten op de vakbeurs Energie.

Aug 10, 2012

TCN realiseert recordvolume aan huurtransacties

TITLE

TCN heeft het afgelopen jaar op het Media Park in Hilversum een recordvolume aan huurtransacties gerealiseerd. In totaal verhuurde Media Park Enterprise 93.100 m². Het merendeel van deze contracten was langjarig, met als absoluut hoogtepunt de deals met RTL Nederland voor 20.000 m² en met Dutchview voor 27.000 m².
Het laatste huurcontract in deze rij is dat van RTL Wentink Events: een verlenging van het huurcontract voor Studio 21 en de omringende kantoor- en bedrijfsruimtes met drie jaar, dit betreft 5.700 m².

Aug 10, 2012

Arnhems Buiten, PROCOS en draaijer+partners starten Greenhaus initiatief

TCN Arnhems Buiten, PROCOS NL en draaijer+partners hebben gezamenlijk het Duits-Nederlandse Greenhaus initiatief gestart. Het Greenhaus biedt Nederlandse en Duitse Facility Management organisaties een open werk- en ontmoetingsplek. Het initiatief richt zich vooral op het stimuleren van co-creatie en samenwerking tussen deze partijen, maar ook met andere partijen op Arnhems Buiten. Het Greenhaus opent begin 2013 haar deuren en krijgt in eerste instantie 40 werkplekken.

Jul 24, 2012

Green Spread InEnergie B.V. huurt tien werkplekken in Energy Club

Vanaf half september huurt Green Spread InEnergie B.V. tien werkplekken (180 m²) en tien parkeerrechten in de Energy Club op Arnhems Buiten.
Green Spread is een onafhankelijk adviesbureau dat organisaties adviseert over het terugdringen van het energieverbruik en het ontwikkelen en exploiteren van duurzame energie. De organisatie levert financiële en organisatorische knowhow aan overheden, bedrijven en particulieren.

Jul 19, 2012

TCN verkoopt Music Hall ZEP Middelburg

TITLE

 TCN heeft de Music Hall (2.800 m²), onderdeel van het project Zep in Middelburg, deze week verkocht aan Theater BV in Terneuzen. Theater BV, onder leiding van Frans Lievens, exploiteert al diverse andere theaters in de regio en zal ook de Music Hall gaan exploiteren. De Music Hall is een multifunctionele evenementenhal die gebruikt kan worden voor concerten, maar ook voor seminars, congressen en beurzen.

Jul 19, 2012

Dekra, DNV KEMA en Energy Club plaatsen e-laadpalen op Arnhems Buiten

e-laadpalen op Arnhems Buiten

Het aantal e-laadpalen voor werknemers en bezoekers van Arnhems Buiten wordt volgende maand fors uitgebreid. De nieuwe laadpunten worden de komende weken bij DEKRA, DNV KEMA en de Energy Club geplaatst.

Het plaatsen van de e-laadpalen is een logische stap voor het Energy Business Park. Niet alleen medewerkers, maar ook een toenemend aantal klanten en andere externe relaties die het park bezoeken, rijden in hybride en vol-elektrische auto's.

Jul 17, 2012

Ugli Campus in Londen door TCN UK volledig verhuurd

TITLE

Slechts veertien maanden na de lancering van het concept in januari 2011, is Ugli Campus, een samenwerking tussen de BBC, TCN UK en JP Creative volledig verhuurd. De innovatieve creatieve campus van 6.000 m² vormt nu de thuisbasis voor meer dan 55 bedrijven.

De Ugli Campus levert goedkope, inspirerende kantoorruimte aan jonge starters in de creatieve sector.

Jul 12, 2012

TCN ontwikkelt Energy Club op Arnhems Buiten

TITLE

TCN is in juni gestart met de ontwikkeling van een Energy Club op Arnhems Buiten. De Energy Club, die naar verwachting eind september haar deuren zal openen, is een open werkomgeving waar vooral kleine en middelgrote organisaties uit de energiesector elkaar ontmoeten, (samen)werken en vergaderen. De Energy Club start met 65 werkplekken, maar heeft de ambitie om binnen twee jaar naar 200 werkplekken te groeien.

Jul 4, 2012

Atoomclub Utrecht verwelkomt drie nieuwe leden

De Atoomclub heeft er weer drie nieuwe members bij. Vanaf 1 juli huren Platform Duurzame Luchtvaart, Cledacor vastgoed management en Ruimplan Architecten in totaal acht werkplekken (200 m²). Inmiddels hebben meer dan twintig organisaties zich in Atoomclub Utrecht gevestigd.

Jul 3, 2012

Partners tekenen convenant voor aanpak leegstand kantoren

Op 27 juni jl. ondertekenden de partners van het Actieprogramma Aanpak Leegstand Kantoren een convenant met een maatregelenpakket om de leegstand op de kantorenmarkt aan te pakken. TCN is een van de partijen die al jaren vecht tegen leegstand en was daarom onderdeel van de commissie die dit convenant heeft opgesteld.

Jun 20, 2012

TCN UK ontwikkelt Tesco Superstore in Rotherham

TCN UK heeft de vergunning gekregen voor het ontwikkelen van een nieuwe Tesco Superstore van ruim 10.000 m² in het centrum van Rotherham in Yorkshire. In 2011 tekenden TCN UK en de gemeenteraad van Rotherham een ontwikkelingsovereenkomst voor de transformatie van het centrum van Rotherham. Vervolgens werd een huurovereenkomst aangegaan met Tesco.

Jun 7, 2012

Publiek-private samenwerking bekrachtigd op de PROVADA

Publiek-private samenwerking bekrachtigd op de PROVADAOp donderdag 7 juni 2012 om 14.15 uur ondertekenen burgemeester B. Horseling (Gemeente Weesp), dhr. C.T.J. van Vliet (Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.) en dhr. A.J. Kuilman en dhr. A.J.Th.C. van Raak (TCN) een intentieovereenkomst op de PROVADA. Deze publiekprivate overeenkomst heeft tot doel de haalbaarheid te onderzoeken voor het op korte termijn ontwikkelen van het gebied Domeinen in Weesp.

May 30, 2012

Hoogste punt nieuwbouw Mariëndaal Centre of Excellence Arnhem

Op donderdag 31 mei wordt het hoogste punt van de nieuwbouw van het Mariëndaal Centre of Excellence op businesspark Arnhems Buiten bereikt. Het innovatieve en eigentijdse nieuwe hoofdkantoor van TenneT wordt in opdracht van ontwikkelingscombinatie BGB (een samenwerking tussen BAM Utiliteitsbouw, Giesbers Gebiedsontwikkeling en TCN) gebouwd door Bouwcombinatie BAM - Giesbers v.o.f. (BAM Utiliteitsbouw en Giesbers-Wijchen Bouw). Het gebouw, een ontwerp van GroupA architecten uit Rotterdam, is verkocht aan Ping Properties.

May 16, 2012

Flowamsterdam Kop van Zuidas opgeleverd

Flowamsterdam, een door TCN ontwikkelde leer- en werkomgeving op een toplocatie recht tegenover de RAI is begin mei opgeleverd aan het ROC van Amsterdam en aan belegger GREEN Real Estate. In dit gebouw zullen de 16 mbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam nauw gaan samenwerken met de bedrijven en instellingen die zich op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw gaan vestigen. De totale omvang van het gebouw bedraagt 35.000 m², waarvan 9.000 m² commerciële ruimten en 21.000 m² MBO onderwijsfaciliteiten.

May 16, 2012

Nieuw Atoomclublid in Rotterdam: welkom NewMediaBrains!

Sinds 1 mei heeft Atoomclub Rotterdam er een nieuwe clublid bij. NewMediaBrains heeft gekozen voor de Spaanse Kubus omdat de organisatie al samenwerkt met verschillende bedrijven die in de Spaanse Kubus gevestigd zijn, waaronder de Rotterdam Internet Valley (startende ICTers). Behalve een werkplek gebruikt de organisatie de in het pand aanwezige cursusruimte (16 werkplekken met pc's) voor trainingen.

Mar 8, 2012

TCN en Volker Wessels ontwikkelen megastore Decathlon op Plein Westermaat

Decathlon heeft Plein Westermaat in Hengelo gekozen als locatie voor een megastore van 5.700 m² met sport en outdoor artikelen. De megastore wordt onderdeel van de derde fase van Plein Westermaat, waarvan onlangs de bouw gestart is. In deze fase komen verder winkels als Woondock, Kwantum, Leen Bakker en Decokay.

Mar 6, 2012

Technicolor verlengt huurcontract op Media Park met 10 jaar

TCN Media Park heeft de huurovereenkomst met Technicolor Nederland op het Media Park in Hilversum met tien jaar verlengd. De overeenkomst betreft de huur van ca. 3.150 m² kantoor- en ca. 2.350 m² datacenterruimte alsmede 68 parkeerplaatsen. Het Media Park is dé plek voor interactie tussen mediamakers, producenten en consumenten. Het park biedt plaats aan ruim 170 mediabedrijven en ontvangt jaarlijks ruim 500.000 bezoekers.

Feb 23, 2012

Plusine ICT kiest voor TCN Data Hotels

Vanwege een jarenlange positieve ervaring met TCN Data Hotels heeft Plusine ICT besloten om haar datacenter onder te brengen bij Data Hotel Groningen.

Feb 1, 2012

TCN vindt stabiele basis voor toekomst

Waar sommige projectontwikkelaars nu de pijn voelen en afscheid moeten nemen van delen van hun personeelsbestand, overkwam TCN dat proces al kort na 2008. Vier jaar zit het bedrijf inmiddels in de crisis, maar dat is voor directievoorzitter Arnoud van Raak en partner Arjan Kuilman geen reden voor een sombere outlook. Zeker, de afgelopen jaren waren niet gemakkelijk, maar TCN heeft een businessmodel gevonden waarmee men weer volop vooruit kan. Een reconstructie en vooruitblik.


Archive

Newsroom 2011

Newsroom 2010

Newsroom 2009