September 5, 2012

BK studenten onderzoeken transformatie Arnhems Buiten

BK studenten onderzoeken transformatie Arnhems Buiten

Op 4 oktober 2012 presenteren twintig master studenten van de faculteit Bouwkunde hun visie en ontwerp voor een mogelijke transformatie van een aantal gebouwen op business park Arnhems Buiten. Daarna start een openbaar debat over de toekomst van de gebouwen met o.a. de studenten, Rudy Stroink (oprichter TCN) en Jo Coenen (architect en hoogleraar Restauratie, TU Delft).

4 oktober 2012 I 14.00 – 18.00
Arnhems Buiten, Gebouw Elektrum

Transformatie van Arnhems Buiten
Sinds februari 2012 onderzoeken master studenten van de afstudeerstudio RMIT (master track Architecture) van de faculteit Bouwkunde de mogelijkheden voor transformatie van een aantal gebouwen op Arnhems Buiten. Hun bevindingen werkten ze uit in een ruimtelijk ontwerp. Daarbij hebben zij rekening moeten houden met de uitdagingen die de transformatie van bestaande gebouwen met zich meebrengt en hedendaagse ruimtelijke vraagstukken. Dit ontwerpproces resulteerde in een grote variëteit aan mogelijke transformaties; waaronder ouderenhuisvesting, een alternatief voor het DNV KEMA-hoofdkantoor, een urban sports centrum, een stiltecentrum, een beweging- en gezondheidscentrum, een station Arnhems Buiten en een mythylschool.

Presentatie onderzoeksresultaten en openbaar debat
In september 2012 toetsen de RMIT studenten de hypothese van hun ontwerp. De uiteindelijke conclusies en aanbevelingen voor de ontwikkeling van de gebouwen op Arnhems Buiten presenteren zij 4 oktober tijdens een debat. Verschillende experts en professionals op het gebied van transformatie en herbestemming zullen de plannen van de studenten bediscussiëren. Het debat wordt geopend door Jacob Fontijne (COO Benelux, Middle East & Africa van DNV KEMA).

Meer informatie
U kunt gratis aanwezig zijn bij de presentatie en het openbaar debat op Arnhems Buiten. Aanmelden kan via secretariaat@arnhemsbuiten.nl.

« Back to news