June 20, 2012

TCN UK ontwikkelt Tesco Superstore in Rotherham

TCN UK heeft de vergunning gekregen voor het ontwikkelen van een nieuwe Tesco Superstore van ruim 10.000 m² in het centrum van Rotherham in Yorkshire. In 2011 tekenden TCN UK en de gemeenteraad van Rotherham een ontwikkelingsovereenkomst voor de transformatie van het centrum van Rotherham. Vervolgens werd een huurovereenkomst aangegaan met Tesco.

Tesco’s Superstore wordt hiermee de trekker voor de transformatie van het centrum. De bouw van het project start in oktober. Het project zal naar verwachting in december 2013 aan Tesco worden opgeleverd. Richard Pearce, directeur van TCN UK, is enthousiast over de impuls die het centrum en het omliggende gebied door deze ontwikkeling krijgen: "Het heeft lang geduurd voor alle onderdelen in het proces samen kwamen. We zijn dan ook erg blij met dit grote succes voor alle partijen, inclusief het gemeentebestuur van Rotherham, eigenaar van de grond.”
De ontwikkeling in Rotherham bestaat uit een superstore van ruim 10.000 m² (110.000 sq ft) in het hart van het centrum van Rotherham. Tesco huurt de ruimte voor een periode van 30 jaar tegen een jaarlijkse huur van £ 2 miljoen. De bouwkosten zijn £ 31 miljoen, de verwachte ontwikkelingswaarde meer dan £ 35 miljoen met een rendement van ongeveer 5,5%.

« Back to news