June 7, 2012

Publiek-private samenwerking bekrachtigd op de PROVADA

Gemeente Weesp, Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en TCN tekenen intentieovereenkomst

Publiek-private samenwerking bekrachtigd op de PROVADAOp donderdag 7 juni 2012 om 14.15 uur ondertekenen burgemeester B. Horseling (Gemeente Weesp), dhr. C.T.J. van Vliet (Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.) en dhr. A.J. Kuilman en dhr. A.J.Th.C. van Raak (TCN) een intentieovereenkomst op de PROVADA. Deze publiekprivate overeenkomst heeft tot doel de haalbaarheid te onderzoeken voor het op korte termijn ontwikkelen van het gebied Domeinen in Weesp.

De intentieovereenkomst is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de drie partijen in de afgelopen twee jaar. Nadat de structuurvisie bedrijventerreinen in december 2010 door de gemeenteraad is aangenomen, zijn Van Wijnen en TCN samen met de gemeente Weesp voortvarend te werk gegaan. Er is een platform opgericht met daarin de partijen IVW (bedrijvenvereniging), iLocator (regionale ontwikkelmaatschappij Gooi en Vechtstreek), Nieuw Nederland Architecten, culturele Vereniging ’t Domijn, Van Wijnen, TCN en de Gemeente Weesp. Het platform heeft opdracht gegeven tot het maken van een businesscase, dat als marktvisie een vertaling is van de structuurvisie bedrijventerreinen. De businesscase laat zien dat bedrijventerrein Noord een schat aan kansen biedt voor herontwikkeling, renovatie, nieuwbouw, uitbreiding en beleggingen. Het platform zal in dit proces vraag en aanbod vanuit de markt en de bedrijventerreinen (100 ha) signaleren, alsmede bedrijventerrein Noord verder promoten.

Om de vraag te bedienen en de ontwikkelingen op Noord verder te stimuleren, hebben Van Wijnen en TCN een ontwikkelmaatschappij opgericht. De eerste concrete projecten kunnen hiermee op korte termijn gestart worden.
De intentieovereenkomst tussen de Gemeente Weesp, Van Wijnen en TCN heeft onder andere tot doel de haalbaarheid te onderzoeken om het gebied Domeinen in Weesp in de nabije toekomst te ontwikkelen. Deze publiek private samenwerking heeft zich in de afgelopen jaren bewezen zeer professioneel te zijn. De verwachtingen voor de toekomst zijn dan ook hoog.

 

« Back to news