October 30, 2012

TCN UROP SE en Brandboxx Almere in surseance van betaling

Vandaag heeft de rechtbank Utrecht surseance van betaling verleend aan TCN UROP SE en Brandboxx Almere B.V. Eerder deze maand heeft B&S Modecentrum Almere II C.V. het faillissement van zowel Brandboxx Almere B.V. als moedermaatschappij TCN UROP SE aangevraagd, vanwege een geschil over de financiële huurverplichtingen voor Brandboxx Almere B.V voor het project Brandboxx Almere.

Vanwege de surseances zijn de faillissementsaanvragen afgewezen. De andere Brandboxx centra worden door de surseance van Brandboxx Almere B.V. en TCN UROP SE niet getroffen. Tot bewindvoerder zijn benoemd Mr. J. Westerhof van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen en
Mr. A. van der Schee van Van Benthem & Keulen Advocaten & Notariaat.

Achtergrond informatie
Brandboxx Almere B.V., onderdeel van de TCN groep, is exploitant van Brandboxx Almere, een inkoop- en informatiecentrum voor detaillisten uit de Nederlandse modebranche van 35.000 m². Brandboxx Almere B.V. huurt daartoe twee gebouwen, waaronder de helft van gebouw ‘the Cube’, dat in eigendom is van B&S Mode Centrum Almere II C.V.

De kern van het geschil tussen beide partijen is dat in het huidige slechte economische klimaat structurele exploitatietekorten voor Brandboxx Almere B.V. zijn ontstaan. Hierdoor was zij niet in staat de contractuele huur voor het gebouw ‘the Cube’ te voldoen.

Brandboxx Almere B.V. heeft een aantal alternatieven aan B&S Mode Centrum Almere II C.V. voorgelegd om tot oplossing van het geschil te komen. De partijen hebben hierover echter geen overeenstemming kunnen bereiken, met de surseance als resultaat. TCN UROP SE is onderdeel van het geschil omdat TCN UROP SE een moedergarantie heeft afgegeven op het huurcontract van Brandboxx Almere B.V.

 

Over Brandboxx Almere
Brandboxx Almere bestaat uit twee fasen die in totaal 35.000 m² beurs- en expositieruimte omvatten. De eerste fase, ‘the Dome’, huisvest het grootste deel van de in totaal 65 exposanten en de evenementen die regelmatig voor detaillisten en exposanten georganiseerd worden. De tweede fase van 15.000 m², ‘the Cube’, staat echter grotendeels leeg. Brandboxx Almere B.V. huurt 7.500 m² en B&S is verantwoordelijk voor de overige 7.500 m². Brandboxx Almere B.V. zoekt voor deze tweede fase van het project al geruime tijd modehuurders, maar is ook samen met B&S op zoek naar mogelijke nieuwe bestemmingen.

TCN heeft het toenmalige ‘Mode Centrum Almere’ ontwikkeld in 2001 en in 2006 uitgebreid en omgedoopt tot Brandboxx Almere. Het centrum is door TCN gepositioneerd als inkoop- en informatiecentrum voor de mode detaillist. Het vastgoed is aan beleggers overgedragen. Aan de inrichting en dienstverlening is de afgelopen jaren veel gedaan. Zo maakt een moderne, volledig ingerichte beursvloer van ca. 2.500 m² het mogelijk een groot aantal beurzen per jaar te organiseren, niet alleen voor de exposanten van Brandboxx Almere maar ook voor andere partijen. Een aantal aanvullende ruimtes kan bovendien worden gebruikt voor bijeenkomsten en evenementen.

Brandboxx network
Brandboxx Almere is onderdeel van een netwerk van internationale trade centra onder de formule “Brandboxx” met focus op mode, sport en schoenen. Alle centra maken gebruik van de jarenlange ontwikkelings- en managementervaring van TCN op het gebied van trade marts. De andere Brandboxx centra worden door de surseance van Brandboxx Almere B.V. en TCN UROP SE niet getroffen.

TCN
TCN is vanaf 1994 actief in het Europees vastgoed. TCN heeft een groot track record in het transformeren van bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Uit deze transformaties is een asset portefeuille ontstaan met een waarde van
€ 410 mln. Als asset manager richt TCN zich op het optimaliseren van het rendement uit deze assets voor gebruikers en investeerders. TCN wordt gevormd en gemaakt door 200 medewerkers en heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Oostenrijk.

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over TCN verwijzen wij u naar onze website: www.tcnpp.com

Voor meer informatie over dit bericht kunt u een email sturen naar directie@tcnpp.com.

Aantal woorden: 610

« Back to news