October 5, 2012

Arnhems Buiten meest onderscheidende bedrijventerrein van Nederland

Arnhems Buiten mag zich een jaar lang het meest onderscheidende bedrijventerrein van Nederland noemen. Dat is woensdagmiddag 3 oktober bekendgemaakt in Venlo. ABC Westland won de race voor de ‘Award Beste Bedrijventerrein 2012’, Arnhems Buiten zegevierde in de categorie ‘Onderscheidend vermogen’.
 

In de deelcategorie ‘Economie’ mocht ABC Westland eveneens met de eer strijken. De derde prijswinnaar was Stadhaven Minerva uit Amsterdam. Dit terrein won in de categorie ‘Sociaal’.

Arnhems Buiten won in de categorie 'onderscheidend vermogen', vanwege de duidelijke keuze die op het park is gemaakt om te focussen op de energiesector. Arnhems Buiten sluit daardoor goed aan bij de kracht van de stad en bij de kernactiviteiten van huurders als DNV KEMA, TenneT, DEKRA en NRG. Ook de inspanning die Arnhems Buiten doet om het netwerk van bedrijven en instellingen in de energiesector te activeren en kennisdeling en samenwerking te stimuleren waren een belangrijke reden om voor Arnhems Buiten te kiezen. Organisaties voelen zich aangetrokken tot het Energy Business Park, omdat zij actief geholpen worden bij het vergroten van hun business. Ook de koppeling die Arnhems Buiten maakt tussen grotere, gevestigde bedrijven en kleine innovatieve bedrijven heeft geleid tot de uiteindelijke keuze.

De verkiezing ‘Beste Bedrijventerrein’ werd voor de vierde maal georganiseerd door vakblad Bedrijventerrein van uitgeverij Elba Media. Een professionele, 15-koppige vakjury had uit 65 inzendingen per categorie de drie beste terreinen geselecteerd. De uiteindelijke winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Nationaal Bedrijventerrein Congres op de Floriade.

In de vakwereld werd de verkiezing met veel aandacht gevolgd. Volgens Jan-Willem Wesselink, hoofdredacteur van Bedrijventerrein, is dat niet meer dan logisch. ‘Wat de Oscars zijn voor de filmindustrie en de Grammy’s voor de muziekindustrie, dat zijn onze Bedrijventerrein Awards voor de Nederlandse werklandschappen.’ Volgens Wesselink sluiten de winnaars aan bij de veranderende economische werkelijkheid. ‘De genomineerden en de uiteindelijke winnaars weten zich stuk voor stuk te onderscheiden en zijn in het afgelopen jaar vernieuwend bezig geweest, bijvoorbeeld in of dichtbij de stad.’

Arnhems Buiten, Energy Business Park
Arnhems Buiten huisvest al jaren een aantal van de belangrijkste en meest innovatieve bedrijven op het gebied van energie en milieutechnologie. Bedrijven als DNV KEMA, TenneT, DEKRA en NRG zijn grote spelers in de energiesector en zij bepalen al sinds jaar en dag het gezicht van dit business park.

De komende jaren zal Arnhems Buiten zijn positie als centrum van energie verder gaan versterken: door nieuwe partijen uit de energiesector aan te trekken, kennisuitwisseling te faciliteren en innovatie in de sector te stimuleren. Arnhems Buiten wil zich niet alleen op regionaal, maar ook op bovenregionaal en (inter)nationaal niveau onderscheiden als drijver van innovatie in energie en milieutechnologie.

« Back to news